Er is een ongekende toename in het aantal retreats dat jaarlijks plaatsvindt. Van oudsher een spiritueel fenomeen, maar sinds de jaren ’80 kwamen de yogaretreats in opkomst. De laatste 10 jaar zie je hand over hand de hoeveel en type retreats toenemen en kun je eigenlijk voor iedere te trainen discipline een retreat organiseren.

Een retreat is een combinatie van vakantie met daaraan gekoppeld een training. Dit kan van alles zijn: van schilderen tot koken en van teambuilding tot mantra’s zingen. Dat breidt het aantal mogelijkheden enorm uit en steeds meer coaches voegen dan ook retreats toe aan hun productaanbod.

En hoe sta jij daar in? Heb jij wel eens nagedacht wat het organiseren van een retreat voor jouw onderneming zou kunnen betekenen? Het is n.l. bijzonder interessant op meerdere gebieden.

Zo krijg je een (nog) sterkere binding met je klanten en ontstaan er zo ambassadeurs voor het leven. Ook voor jouw expertstatus en de status van je bedrijf doet een retreat het bijzonder goed op de lijst van +punten. Vergeet ook niet de energietoename voor je klanten, voor jezelf en voor de locatie waar jij jouw retreat laat plaatsvinden. Dan zijn er ook nog de ongekend grote resultaten voor je klanten wat indirect ook weer jouw expertstatus bevestigt. En last but not least … wat te denken van de winstgroei voor je bedrijf, mits je de retreat goed plant en budgetteert.

Al met al interessante overwegingen. Wanneer je nog niet toegekomen bent aan het organiseren van een retreat, zet ‘m dan eens op je jaarplanning en ga aan de slag. Het belangrijkste is immers altijd nog die eerste stap zetten.

Veel succes met de organisatie van jouw retreats!

Liefs, Irma

Wanneer je eens van gedachten wilt wisselen over hoe een retreat voor jouw bedrijf zou kunnen werken en waar je allemaal aan denken moet, vraag dan een gratis online sessie aan. Ik denk graag met je mee.

Met stunning retreats naar extra omzet
en high performance ondernemen