Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op de eigenwijze Pippi Langkous en ik ben ook een prototype van ‘jump before you’re ready’. Op dat vlak ben ik het dus helemaal met je eens wanneer je zegt “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”.

Maar…

Ik neem aan, dat je een goed product neer wilt zetten. Dat je zonder kopzorg jouw klanten een prachtige ervaring mee wilt geven en ambassadeurs voor het leven wilt maken. Ik ben even heel bot, maar dat gaat niet als je de juiste kennis niet in huis hebt. Wanneer je geen ervaring hebt en eigenlijk geen idee hebt waar je mee bezig bent.

Een locatie boeken? Dat kan iedereen.

Een geschikte locatie voor jouw retreat thema boeken? Dat is een stuk lastiger en daar moet je goed over nadenken.

Maar als je eigenlijk niet weet waar je over na moet denken, wat dan? Wat nu als jij niet overziet waar het met een retreat eigenlijk om gaat? Een retreat is n.l. geen training op een leuke locatie. Dat is wat het is: een training op een leuke locatie.

Bij een retreat komen er een aantal zaken samen:

Een geweldig thema met een duidelijke definitie van de lifechanging experience voor jouw kanten

Een locatie in alignment met het thema

Een programma in balans met training, vrije tijd en georganiseerde excursies

Een training die voldoende input geeft, maar ook voldoende ruimte laat

Extra’s die wederom in alignment met jouw retreat zijn

Vakmanschap en gastheer/vrouwschap op en top

Als jouw retreat daar aan voldoet, dan heb je een stunning retreat.

Je ziet dat er iets meer vast zit aan een goede retreat dan enkel een locatie zoeken en een module van je plank pakken om te trainen aan je gasten. Pas als bovenstaande opsomming klopt, dan gaan mensen ‘aanslaan’ op wat je te bieden hebt. Dan zorg je voor die transformatie van jouw gasten en zul je resultaten meemaken die je nooit voor mogelijk had gehouden. De energie die vrijkomt, de dankbaarheid, de waardering, de onderlinge vriendschap (die vaak voor het leven is) en het resultaat. Alles is mogelijk! En dat is wat een stunning retreat zo waardevol maakt!

Dus Pippi, ben jij er klaar voor? Heb je alle kennis in huis en kun je gaan werken aan jouw stunning retreat? Don’t worry, I’m just a phone call away!

Liefs, Irma

Wanneer je eens van gedachten wilt wisselen of hulp zoekt bij het organiseren van jouw retreats, kijk dan eens rond op mijn website en zie wat ik voor je kan betekenen.

Met stunning retreats naar extra omzet
en high performance ondernemen