Wanneer je een retreat wilt gaan organiseren, is de hoeveelheid vragen die op je afkomt soms zo overweldigend, dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Het beste startpunt om aan de organisatie van een retraite te beginnen is de ‘tekentafel’.

Je gaat eerst nadenken en uitwerken wat je precies wilt en wat bij jouw doelgroep past, voordat je over een programma na gaat denken of een accommodatie benadert voor beschikbaarheid. Het is net zoals de uitvoering van je hele bedrijf: een goed uitgedachte planning en het stellen van doelen zijn het beste uitgangspunt. Anders beland je in een roeiboot met 1 spaan en is de kans groot, dat jouw retraitedroom een droom blijft. Dat is niet de bedoeling en daar gaan we dus aan werken.

Ga allereerst goed na wie jouw doelgroep eigenlijk is. Komt de retraitedoelgroep wel overeen met de klanten die jij nu bedient?

Dan ga je bepalen wat je jouw klanten aan meerwaarde mee wil geven. Waar wil je ze in trainen, hoe moet de sfeer zijn, wat wil je dat ze mee naar huis nemen? Dit alles doe je nog steeds zonder een training of programma op te stellen.

Vervolgens ga je na welke bestemming het beste bij die doelgroep en die invulling past. Let op, dit heeft nog niets met het boeken van een locatie te maken, dat komt later pas. Eerst ga je onderzoeken of Nederland of het buitenland, kust of binnenland, natuur of stad past bij de retraite die jij aan wilt gaan bieden.

Uiteindelijk ga je in dit traject achter je visionboard bepalen welke periode en welke tijdspanne daar het beste bij passen. Is dat het voorjaar of het najaar? Lukt dat met jouw planning, wat past het beste? En welke tijdspanne past het beste bij jouw doelgroep?

Je ziet het, je zult beginnen met veel vragen waar je eerst een antwoord op moet vinden, wil je een geslaagde retreat organiseren. Natuurlijk kun je als een kip zonder kop starten en op het gevoel vorm geven aan jouw retreat, maar daar is nog nooit een high end stunning retreat uit gekomen! Eerst aan de slag dus, groot dromen, finetunen en afstemmen en van daaruit jouw fantastische retreat organiseren.

Wil je daar hulp bij? Dat komt dan mooi uit!
Wegens succes herhaal ik de 1-daagse Retreat Expert Training op 1 februari a.s.
Tijdens deze expert training gaan we de grove lijnen uitzetten van jouw retreat. Met behulp van een draaiboek ga je alle belangrijke data van de retraite invullen en maken we de planning klaar voor gebruik. Na deze trainingsdag ga je met een werkbaar document naar huis en kun je jouw retraite met de juiste tools verder organiseren. Voor meer informatie of aanmelden klik hier.

Liefs, Irma

Met stunning retreats naar extra omzet
en high performance ondernemen