Net voor aanvang van mijn webinar op 11 januari kreeg ik een mailtje binnen van een klant. Ze had zich aan willen melden voor het webinar, maar de zin in mijn aankondiging waarin ik vroeg of de deelnemers een extra winst van 100.000,- wilden behalen had haar af geschrokken.

Ik vond haar redenering erg jammer en er zijn hier 2 dingen aan de hand.

Het ene is een business en winst mindset ‘dingetje’.

Wat is er op tegen om een (extra) winst van € 100.000,- te behalen? De zin zou mij juist intrigeren en ik zou willen weten hoe je dat dan bewerkstelligt. Zeker gezien de algemene opvatting, dat je met retreats geen grote winsten kunt draaien (zoooo achterhaald, zooooo 2017! ) zou mijn belangstelling gewekt zijn.

Het andere zit ingewikkelder in elkaar. Het heeft te maken met de uitdaging als te groot zien en daar (nog) niet voor durven/willen gaan.

Laat grote bedragen je niet afschrikken, maar juist tot doel dienen om jezelf verder uit te dagen en te stretchen. Al zou die winst van € 100.000,- niet direct voor je weggelegd zijn (die kans is zeker aanwezig), dan heb je iets om naar toe te werken en jezelf aan op te trekken.

Ik vond het dus jammer, dat ze niet eens de moeite nam mijn tips aan te horen in het webinar om haar bedrijfsstrategie richting grote winsten op te schalen. Wie weet wat ze er nog van opgestoken had en hoe het haar had kunnen helpen richting stunning retreats en grote winsten.

Anderzijds is dat ook grotendeels de reden, dat ik mezelf dit jaar meer op de coaches en trainers richt die al een aantal jaren meedraaien in de top. Die een goedlopend bedrijf met een dito winst hebben en die open staan voor meer en mooier. De mindset die zij hebben, heeft de beperkende gedachten omtrent geld al overstegen en winst is geen issue meer. Want waarom zou een winst van 100.000,- niet binnen jouw bereik liggen? Denk je dat Tony Robbins direct met een winst van een ton is begonnen? Lees zijn verhaal maar na en dan zie je, dat dat niet het geval is. En zo is het voor geen van de inspirerende coaches of geslaagde ondernemers begonnen. Iedereen startte met een kleine winst of zelfs schuld, maar door de juiste mindset en de wil om te groeien en te slagen zijn dromen in vervulling gegaan en hoge winsten behaald.

Dus, als ik je nog een keer vraag, wil jij een (extra) winst van € 100.000,- behalen met het organiseren van retreats? Wat is dan daarop jouw antwoord?

Organiseer je retreat in 1 dag
Wegens succes herhaal ik binnenkort de 1-daagse Retreat Expert Training. Op 1 februari a.s. gaan we tijdens deze expert training de grove lijnen uitzetten van jouw retreat. Met behulp van een draaiboek ga je alle belangrijke data van de retraite invullen en maken we de planning klaar voor gebruik. Na deze trainingsdag ga je met een werkbaar document naar huis en kun je jouw retraite met de juiste tools verder organiseren. Voor meer informatie of aanmelden klik hier.

Liefs, Irma

Met stunning retreats naar extra omzet
en high performance ondernemen